Jongerenvoorzitter Niels Vandeweyer verkozen in partijraad en arrondissementeel bestuur.

Op 27 oktober 2014

Jong N-VA-voorzitter Niels Vandeweyer werkt sinds een half jaar op het N-VA-partijsecretariaat in Brussel. Hij begeleidt er de Limburgse afdelingen bij hun werking. Onze redactie was nieuwsgierig naar zijn nieuwe job en stelde hem een aantal vragen.

Hoe bevalt je nieuwe job je, Niels?

De job bevalt me ontzettend goed. Ik heb ruimschoots de tijd gehad om me in te werken. Het werk is heel veelzijdig: dat houdt het interessant. En zo leer ik ook iedere dag iets bij.

Wat doet een provinciaal bewegingsverantwoordelijke zoal?

Ik ben het centrale aanspreekpunt voor de 42 N-VA- afdelingen in Limburg. Kortom, de schakel tussen de lokale afdelingen en het partijsecretariaat. Ik ondersteun hen en volg op wat zij doen. Met name een goede informatiedoorstroming tussen Brussel en de lokale afdelingen is belangrijk.

Hoe ziet je werkweek eruit?

Ik ben twee keer per week aanwezig in Brussel. Daar krijg ik aansturing en breng ik verslag uit over het reilen en zeilen binnen de afdelingen. De andere dagen werk ik vanuit Tongeren en op het ‘terrein’. Dan bezoek ik afdelingen en woon ik lokale bestuursvergaderingen bij.

Heb je daarnaast nog tijd voor hobby’s?

Tegenwoordig werk ik bijna zeven dagen op zeven. Ik ben nog amper thuis. De combinatie werk en vrije tijd lukt nog wel, maar het vraagt een nauwkeurige planning. Zeker nu ik ook tot ondervoorzitter van N-VA Tongeren ben verkozen. Want daar komen nog eens de Tongerse jeugdraad en Jong N-VA bij.

“Dankzij mijn job doe ik interessante ideeën op voor N-VA Tongeren.” Om te ontspannen, sport ik vier keer per week.

Helpt je job ook onze lokale N-VA vooruit?

Een eerste groot voordeel is dat ik erg dicht bij de ‘bron’ sta. Daarnaast krijg je ook zicht op de verschillende manieren van werken binnen andere Limburgse afdelingen. Zo kan ik ook interessante ideeën opdoen voor N-VA Tongeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is