"Creatieve oplossing past tekorten Plinius bij

Op 11 november 2015, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Financiën en Begroting
Teller Plinius Schiepers

Op Plinius staan er tellers voor de toegang van voertuigen en voetgangers tot parking en park. Voor elk geteld voertuig betaalt stad Tongeren 1,50 € + btw en voor elke voetganger 0,70€ + btw aan de NV Plinius. De voorbije zomer werden er (tot ieders verbazing) duizenden voertuigen en tienduizenden voetgangers geteld, zodat NV Plinius tienduizenden euro's aan de stad kon factureren.
Dit systeem werd uitgedacht om NV Plinius een fictieve facturatie met bijhorende inkomsten te gunnen en tegelijk de mogelijkheid te geven om zijn eigen BTW te recupereren.
De NV Plinius heeft ruim 7 miljoen schulden gemaakt, heeft nog steeds een structureel gebrek aan financiële middelen en ze heeft sedert het failissement van het Land van Ooit geen enkele commerciële activiteit meer ontwikkeld.
Via deze schimmige constructies past stad Tongeren aan de lopende band de financiële tekorten van deze handelsvennootschap bij. Als er weer geld nodig is in Plinius, dan zullen de verantwoordelijke politici wel aan het tellertje draaien...en de Tongenaar betaalt...niet allen de tekorten van Plinius doch ook de btw.

Als u dat als handelaar zou doen, dan zal u het waarschijnlijk snel geweten hebben! De Tongerse overheid mag blijkbaar méér.
Controle van de door u gekozen gemeenteraadsleden op de werking van NV Plinius wordt niet toegelaten. De burger moet betalen en zwijgen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is