De Velinx blaast 20 kaarsjes uit

Op 7 november 2015, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport
De Velinx

Op zijn 20e verjaardag heeft cultuurcentrum De Velinx een verjongingskuur ondergaan. Er werd een nieuwe uitschuifbare tribune geplaatst die hopelijk wat steviger en duurzamer is dan de vorige. De zitplaatsen zijn nu uitgevoerd in frisse bleekgrijze tint met beter zitcomfort en grotere beenruimte. De zitplaatsen komen nu ook tot tegen het podium, waardoor de belevingswaarde van het muziek- en theatergebeuren veel intenser is. De verlichting in de theaterzaal, de galerij en de foyer alsook en een deel van de podiumverlichting werd vervangen door smaakvolle led-verlichting, waarop een energiebesparing van € 19.541,74 euro (excl. BTW) per jaar werd berekend. De Velinx heeft steeds een geweldige akoestiek gehad door de samenwerking met Bose. Nu wordt ook samen met Bose de geluidsinstallatie aangepast aan de nieuwe positie van de tribune. De geluidsinstallatie in de Velinx is een promotie van Bose, waarnaar theatermensen uit de hele wereld komen kijken. De ontvangstbalie werd verbouwd en is nu toegankelijk als een aantrekkelijk eigentijds kantoorblok. Al sedert enkele jaren werd de programmatie van De Velinx meer divers en dus ook meer toegankelijk voor het grote publiek. Dit heeft de bezoekersaantallen voor de eigen programmatie opgedreven tot een mooie 23.000 bezoekers per jaar. Ook de introductie van de Vriendenpas is een succes, met nu al een toename van 10% ten opzichte van het aantal abonnementen vorig seizoen.

Enkele weken geleden werd ook Johan Wouters als nieuwe directeur aangesteld. Hij heeft jarenlange ervaring in de organisatie en de programmatie van De Velinx, zodat zijn aanstelling de juiste keuze is. We wensen hem, en samen met hem De Velinx, veel succes.

Het blijft nog altijd spijtig dat De Velinx geen kleine zaaltjes heeft voor verenigingen, vergaderingen, voordrachten en cultuur met de kleine "c". Dan pas zou De Velinx een echte ontmoetingsplaats zijn voor alle Tongerenaren.

Michel Vanbuul

lid van het Beheersorgaan De Velinx namens N-VA.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is