Felicitaties voor Johnny Jacobs, laureaat van de 54ste trofee voor sportverdienste

Op 9 oktober 2017, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport
basket afbeelding

Op 26 september 2017 werd in de cafetaria van Sportoase de jaarlijkse trofee voor de sportverdienste uitgereikt aan Tongenaar Johny Jacobs.
Deze trofee wordt al sedert 1963 jaarlijks toegekend door een vereniging van prominente Tongenaren die begaan zijn met de sport binnen en buiten Tongeren. Dit jaar hebben ze een bijzonder goede keuze gemaakt.

Johny Jacobs (54) is immers een wereldautoriteit in het basket. Hij heeft jaren meegespeeld bij de toenmalige basketclub Ambiorixzonen en, na de fusie met BC Eburonen, ook met de nieuwe fusieclub BK Tongeren. Al tijdens zijn actieve spelersloopbaan heeft hij zich toegelegd op de basket-arbitrage en heeft hij als scheidsrechter alle geledingen van het basketbal doorlopen, van de jeugdreeksen tot de eerste nationale en de internationale wedstrijden. De kwaliteit van zijn arbitrage werd alom geprezen in binnen- en buitenland. De laatste jaren is hij lid van de internationale arbitragecommissie, geeft hij opleiding aan scheidsrechters en houdt hij toezicht op de werking van de scheidsrechters op nationaal en internationaal niveau. Hiervoor reist hij de hele wereld af en is hij een waardevolle ambassadeur van onze stad.

Hij heeft zijn kennis en ervaring in de basket-arbitrage blijkbaar ook doorgegeven aan zijn zoon Gert (26), die ondertussen ook al internationaal scheidsrechter is.

Johnny is een bijzonder verdienstelijke winnaar van de 54e trofee voor de sportverdienste en wij feliciteren hem van harte.

Michel Vanbuul
Bestuurslid van de stedelijke Sportraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is