Tongeren vangt vluchtelingen op

Op 8 november 2015, over deze onderwerpen: Migratie en inburgering

Dagdagelijks zien we op tv of lezen we in de kranten over de honderdduizenden vluchtelingen die naar Europa trekken. En het einde is nog niet in zicht, met nog enkele miljoenen die klaar staan om de Europese grenzen over te steken. Ook van Tongeren zal een extra inspanning gevraagd worden om de vluchtelingen op te vangen.

Wie hulp nodig heeft krijgt opvang

Zolang de oorlogen in Syrië en Irak blijven duren en de inwoners van die landen geen zicht op een betere toekomst hebben, zullen ze veiliger toevluchtsoorden blijben opzoeken. Ook ons land heeft zijn deel van de vluchtelingenstroom moeten verwerken. Aanvankelijk ging dit moeizaam, maar door het streng en rechtvaardig beleid van NVA-staatssecretaris Theo Franken kwam dit snel onder controle. 

Ook N-VA Tongeren wil de oorlogsvluchtelingen de hulp en kansen geven die nodig zijn om hier te kunnen inburgeren. Maar inburgering is wel  een verhaal van rechten en plichten. Dat betekent het verplicht volgen van een integratiecursus zoals o.a. het aanleren van het Nederlands. Ook moeten de nieuwe burgers zich schikken naar de basiswaarden en –normen van onze samenleving.

Vragen over asiel en migratie? De N-VA geeft antwoorden!

Omdat veel Tongeren met vragen zitten rond het “asiel- en migratiebeleid” en heeft N-VA Tongeren een gespreksavond georganiseerd rond dit actuele thema. NVA-Kamerlid Zuhal Demir zal hierover op 20 november e.k. hierover toelichting komen geven om 20u. in het auditorium van het Gallo-Romeins Museum.

Ook onze zusterafdeling N-VA Bilzen organiseert op 18 november e.k. een gespreksavond over dezelfde problematiek met NVA-Staatssecretaris Theo Franken om 20u. in De Kimpel te Bilzen.

 

Didier Grosemans

Voorzitter N-VA afdeling Tongeren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is