Vlaamse steun voor nieuwe industrie in Tongeren

Op 22 december 2018, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

De Vlaamse regering heeft Tongeren als “ontwrichte economische zone” opgenomen in de lijst van “regionale steunzones” die strategische overheidssteun kunnen genieten. Dit kadert in Europese wetgeving en werd goedgekeurd door de Europese Commissie.

Op voorstel van N-VA minister Muyters kende de Vlaamse regering een strategische transformatiesteun van 1,5 miljoen euro toe aan Soprema NV uit Tongeren, die een nieuwe productie-fabriek zal bouwen op het industrieterrein Tongeren-Oost.

Soprema nv behoort tot  de groep rond de Holding Soprema waartoe 119 ondernemingen behoren, goed voor een tewerkstelling van 7.187 personen en een totale omzet in 2017 van 2,62 miljard euro.  Soprema is gespecialiseerd in waterdichting, dakbedekking, onderlagen en thermische isolatiematerialen. Soprema nv heeft een 100-tal voltijdse werknemers in dienst.

Soprema zal met het project “Ambior” haar productgamma van isolatiematerialen verder uitbreiden naar een volledig gamma van isolatieproducten in verschillende samenstellingen, vormen, diktes, densiteiten enz.

Soprema richt zich met zijn productie op groothandel, distributie en  grote bouwbedrijven overal in Noordwest-Europa.

Om de Ambior-site op Tongeren-Oost uit te bouwen tot een toonaangevende en innovatieve kennishub voor isolatie, worden op korte termijn 91 nieuwe vacatures gepland voor diverse profielen, zowel pas afgestudeerden als ervaren professionals. De totale investering bedraagt bijna 40 miljoen euro.

Onze N-VA minister verliest Tongeren dus niet uit het oog!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is