WhatsApp – preventie tegen inbraken nu ook in Tongeren

Op 3 mei 2018, over deze onderwerpen: 12. Veiligheid
De Kleine Graaf

Begin februari werd er voor de zoveelste maal ingebroken in de private woning bij restaurant-feestzaal De Kleine Graaf  in 's Herenelderen. Ditmaal gebeurde de overval in echte gangsterstijl onder dreiging van vuurwapens en met fysiek geweld op de bewoners-uitbaters.
Naar aanleiding hiervan besliste de dorpsgemeenschap om een WhatsApp-groep buurtpreventie op te richten. Dit is een burgerinitiatief waarbij de buurtbewoners afspreken om allemaal een oogje in het zeil te houden en, bij onraad, alle andere buurtbewoners en uiteraard ook de politie via internet te alarmeren met een app op hun GSM  .
Ik heb op de gemeenteraad van 26 februari de oprichting voorgesteld van een gemeentelijke ondersteuningscel voor dit burgerinitiatief dat mogelijk ook in andere buurten zal genomen worden. Deze gemeentelijke cel kan dan informatie en ondersteuning geven aan buurtgroepen voor het oprichten van een WhatsApp-groep, kan zorgen voor het plaatsen van de nodige openbare borden om deze buurtpreventie kenbaar te maken en kan ook de politie inschakelen.
De gemeenteraad steunde ten volle mijn voorstel en keurde de oprichting van een gemeentelijke ondersteuningscel goed.

Dit initiatief zal ongetwijfeld bevorderlijk zijn, niet alleen voor de veiligheid van de buurten doch ook voor de samenhorigheid van zijn bewoners.

U mag mij altijd contacteren voor meer informatie over deze vorm van buurtpreventie en voor hulp en bijstand bij de oprichting ervan.

Toon Caubergh

gemeenteraadslid

toon.caubergh [at] n-va.be

tel. 0496 49 45 78

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is