Vlaanderen investeert in verkeersveiliger Tongeren

Op 24 maart 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
Minister Weyts in Gallo Romeins Museum

Mobiliteit, duidelijk een thema waar ook de Tongenaar belangstelling voor toont, zo blijkt uit de grote opkomst van zowel leden als niet-leden tijdens de N-VA nieuwjaarsreceptie, waar wij Vlaams minister Ben Weyts ontvingen als gastspreker.
Minister Weyts bracht een helder overzicht van de uitdagingen van de toekomst inzake mobiliteit. Verwacht wordt dat tegen 2030 het personenverkeer met 11% en het vrachtverkeer met 40% zal toenemen. Het mag duidelijk zijn dat zonder de nodige investeringen in infrastructuur en alternatieven voor de auto, wij met die auto letterlijk tot stilstand worden gebracht. Dankzij de doorgevoerde besparingen in het overheidsapparaat, worden deze investeringen mogelijk. Minister Weyts heeft voor 2017 maar liefst 3,5 miljard euro extra vrijgemaakt om te investeren in een veiliger en vlotter verkeer. Investeringen die niet enkel gebruikt worden rond de grootsteden Brussel en Antwerpen, maar ook in Tongeren.
In Tongeren is er nog bijzonder veel werk aan het verbeteren van de wegeninfrastructuur. Zo maakte fractieleider Patrick Leenders aan minister Weyts duidelijk dat het levensgevaarlijk is om in Tongeren kinderen met de fiets naar school te laten gaan.

Minister Weyts kondigde aan dat budgetten zijn voorzien om ook in onze stad de verkeersveiligheid te verhogen.
- de Wallen: 2,6 miljoen Euro om de veiligheid te verhogen en fietsinfrastructuur te voorzien (2018 – 2019).
- de N20, de Luikersteenweg: 0,5 miljoen voor een veiliger schoolomgeving te Vreren (2017)
- Maastrichtersteenweg: 2,0 miljoen euro voor fietspaden en herinrichting (2019)
- vernieuwing van de Nieuwe Steenweg: 1 miljoen Euro (planning in opmaak)
- op- en afrittencomplex aan de E313 te Berg: focus op veilige oversteekplaatsen voor fietsers en de aanleg van een carpoolparking en parking voor vrachtwagens (in uitvoering)

Ook al is het traject nog lang, de eerste stappen richting een veiliger Tongeren zijn gezet dank zij onze minister van Mobiliteit!

Greet Schoofs

Greet Schoofs

bestuurslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is